Служіння вбогим

Від самого свого початку існування парафія Різдва Святого Івана Хрестителя в особливий спосіб огортала своєю увагою бідних і немічних людей з парафії та за її межами. В 2010 р. до служіння в парафії прийшли сестри Згромадження Пресвятої Богородиці Фатімської і ще більше розвинули харитативне служіння вбогим. В 2011 р. в нашій парафіяльній спільноті був створений Куточок милосердного християнина, який успішно діє і по сьогоднішній день. Вірні парафії приносять одежу, взуття, дитячі речі, кошти. 

Думаючи про розширення харитативної діяльності від імені нашої Церкви для ширшого кола вбогих людей не тільки в м. Кропивницькому, але й в Кіровоградській області, Протопресвітер Кіровоградський о. Іван Третяк провів сьогодні робочу зустріч з п. Володимиром Кудрею, юристом, який багато допомагає особам переселиним з Донбасу до Кіровоградської області. Напередодні п. Володимир звернувся до о. Івана Третяка з проханням від імені переселенців про залучення нашої Церкви для допомоги постраждалим і переселеним людям через війну на Сході нашої Батьківщини. 

В часі зустрічі сторони обговорили аспекти співпраці, зокрема проект створення регіонального відділення благодійного фонду"Карітасу" в. м. Кропивницькому. В зустрічі взяла участь с. Софія Дереш, яка є відповідальна в парафії Різдва Святого Івана Хрестителя УГКЦ м. Кропивницького та Кіровоградському Протопресвітерстві за соціальне служіння.

"З Божою поміччю будемо старатися, щоб філія "Карітасу" була створена в м. Кропивницькому і через нашу активну спільну харитативну діяльність, на користь усім потребуючим, була розвинута на належному рівні" - сказав на завершення зустрічі о. Іван Третяк, Протопресвітер Кіровоградський УГКЦ.